• Sarežģītība vidēja
  • Personas 4
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 15min
  • Gatavošana 2h
  • Kopējais laiks 2,15h

Jēra ribiņas ar tomātiem

 

Sastāvdaļas:

  • 1kg jēra ribiņu, sadalītas pa vienai
  • 1kg tomātu, sagriezti četrās daļās
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas
  • 4 ēd.k. adžikas
  • 4 ķiploka daivas, saspiestas
  • 250g rīsu (basmati vai paraboiled)

Neaizmirsti vasarā, kad tomātu ir pārpārēm, tos veselus ielikt arī saldētavā, lai ziemā nebūt jāēd bezgaršīgie Holandes izstrādājumi un tu varētu pagatavot šo vienreizēji aromātisko tomātu sautējumu ar jēra ribiņām un rīsiem.

Pagatavošana:

  1. Katlā liec tomātus. Pa virsu uzliec ribiņas.
  2. Liec katliņu ar vāku virsū uz ļoti mazas uguns un sautē 1h.
  3. Pievieno adžiku, ķiplokus, sāli un piparus. Samaisi un turpini sautēt vēl 30 minūtes.
  4. Pievieno rīsus, samaisi, pārlej ar 400ml karsta ūdens un, ik pa laikam apmaisot, turpini sautēt, līdz rīsi mīksti un uzsūkuši visu šķidrumu. Ja rīsi vēl cieti un šķidruma vairs nav, pievieno vēl nedaudz ūdens.
  5. Pasniedz kopā ar glāzi spēcīga vīna.


Recepte „Sidrabjērs” ar autora papildinājumiem
Signe Meirāne

Trauki: Rito

Komentāri 3

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Plovs ar liellopa gaļu

Šīs receptes pamats nāk no manas mammas, kas viņai ir vienīgā...

2

Receptes bilde

Jēra kāja ar rozmarīnu maisā

Šeit apvienojas trīs burvīgi aromāti – jēra gaļa, rozmarīns...

3

Receptes bilde

Liellopa cepetis ar rozā greipfrūtiem

"Četru Sezonu Virtuve"

Ja izvēlēsies pareizo gaļas gabalu, kas šajā gadījumā ir kakla...

Receptes bilde

„Harry Morgan” liellopa gaļa portugāļu gaumē

Portugāļiem patīk gaļu gatavot ilgi, līdz tā ir mīksta un...

Receptes bilde

Trusis ar baltvīnu un rozmarīnu

Nebaidies no baltvīna izmantošanas, tā alkohola saturs izgaro, un...

2

Receptes bilde

Krāsnī cepta cūkas šķiņķa šķēle ar plūmēm

Cūkgaļa un plūmes jebkādā ēdienā ir laba kombinācija, ja vien...