• Sarežģītība vidēja
  • Personas 4
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 15min
  • Gatavošana 2h
  • Kopējais laiks 2,15h

Jēra ribiņas ar tomātiem

 

Sastāvdaļas:

  • 1kg jēra ribiņu, sadalītas pa vienai
  • 1kg tomātu, sagriezti četrās daļās
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas
  • 4 ēd.k. adžikas
  • 4 ķiploka daivas, saspiestas
  • 250g rīsu (basmati vai paraboiled)

Neaizmirsti vasarā, kad tomātu ir pārpārēm, tos veselus ielikt arī saldētavā, lai ziemā nebūt jāēd bezgaršīgie Holandes izstrādājumi un tu varētu pagatavot šo vienreizēji aromātisko tomātu sautējumu ar jēra ribiņām un rīsiem.

Pagatavošana:

  1. Katlā liec tomātus. Pa virsu uzliec ribiņas.
  2. Liec katliņu ar vāku virsū uz ļoti mazas uguns un sautē 1h.
  3. Pievieno adžiku, ķiplokus, sāli un piparus. Samaisi un turpini sautēt vēl 30 minūtes.
  4. Pievieno rīsus, samaisi, pārlej ar 400ml karsta ūdens un, ik pa laikam apmaisot, turpini sautēt, līdz rīsi mīksti un uzsūkuši visu šķidrumu. Ja rīsi vēl cieti un šķidruma vairs nav, pievieno vēl nedaudz ūdens.
  5. Pasniedz kopā ar glāzi spēcīga vīna.


Recepte „Sidrabjērs” ar autora papildinājumiem
Signe Meirāne

Trauki: Rito

Komentāri 3

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Ar granātābolu sulu grilētas cūkgaļas ribas

"Četru Sezonu Virtuve"

Šo sausā maisījuma marinādi pagatavo jau laicīgi un ļauj, lai...

Receptes bilde

Karbonāde ar kaulu, pasniegta ar burkānu salātiem

Ik pa laikam tā sagribas vienu lielu, skaistu, kraukšķīgu...

1

Receptes bilde

Vienā pannā cepta cūkgaļa ar āboliem, bumbieriem un salviju

Kad laiks nav sabiedrotais, bet ciemiņi jau nāk, tad nav nekā...

1

Receptes bilde

Krāsnī sautētas teļa ribiņas ar pupiņām

Atceries, ka pirms vārīšanas vai šajā gadījumā sautēšanas...

Receptes bilde

Gaļas plate ar kaperu mērci

Bieži gadās, ka no iepriekšējās dienas vakariņām paliek pāri...

Receptes bilde

Jēra kāja ar rozmarīnu maisā

Šeit apvienojas trīs burvīgi aromāti – jēra gaļa, rozmarīns...

3