• Sarežģītība vidēja
  • Personas 4
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 15min
  • Gatavošana 2h
  • Kopējais laiks 2,15h

Jēra ribiņas ar tomātiem

 

Sastāvdaļas:

  • 1kg jēra ribiņu, sadalītas pa vienai
  • 1kg tomātu, sagriezti četrās daļās
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas
  • 4 ēd.k. adžikas
  • 4 ķiploka daivas, saspiestas
  • 250g rīsu (basmati vai paraboiled)

Neaizmirsti vasarā, kad tomātu ir pārpārēm, tos veselus ielikt arī saldētavā, lai ziemā nebūt jāēd bezgaršīgie Holandes izstrādājumi un tu varētu pagatavot šo vienreizēji aromātisko tomātu sautējumu ar jēra ribiņām un rīsiem.

Pagatavošana:

  1. Katlā liec tomātus. Pa virsu uzliec ribiņas.
  2. Liec katliņu ar vāku virsū uz ļoti mazas uguns un sautē 1h.
  3. Pievieno adžiku, ķiplokus, sāli un piparus. Samaisi un turpini sautēt vēl 30 minūtes.
  4. Pievieno rīsus, samaisi, pārlej ar 400ml karsta ūdens un, ik pa laikam apmaisot, turpini sautēt, līdz rīsi mīksti un uzsūkuši visu šķidrumu. Ja rīsi vēl cieti un šķidruma vairs nav, pievieno vēl nedaudz ūdens.
  5. Pasniedz kopā ar glāzi spēcīga vīna.


Recepte „Sidrabjērs” ar autora papildinājumiem
Signe Meirāne

Trauki: Rito

Komentāri 3

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Jēra karbonāde en papillote

Saulainā dienā gatavo šo recepti brīvā dabā uz grila restēm,...

Receptes bilde

Teļa gaļa ar rīsiem, turku zirņiem un žāvētiem augļiem

Rudens un ziema ir laiks, kad sautējumiem mājās tiek dota lielāka...

Receptes bilde

Cūkgaļas karbonādes ar melnajām plūmēm

Šis ir ļoti sātīgs, trekns un neticami labs salikums....

2

Receptes bilde

Steiks ar gvakamoli

Steika gatavošanas pamatā ir tehnika un laba liellopa gaļa. Viens...

Receptes bilde

Jaunlopa šķiņķis ar kastaņiem

Viens no svētku ēdieniem ir jaunlopa fileja vai šķiņķa gabals,...

Receptes bilde

Svētku jēra kāja ar anšoviem un garšaugiem

Ziemassvētki

Jēra kāja ir burvīgs, aromātisks un tik garšīgs ēdiens. Un tā...

3