• Sarežģītība vidēja
  • Personas 4
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 15min
  • Gatavošana 2h
  • Kopējais laiks 2,15h

Jēra ribiņas ar tomātiem

 

Sastāvdaļas:

  • 1kg jēra ribiņu, sadalītas pa vienai
  • 1kg tomātu, sagriezti četrās daļās
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas
  • 4 ēd.k. adžikas
  • 4 ķiploka daivas, saspiestas
  • 250g rīsu (basmati vai paraboiled)

Neaizmirsti vasarā, kad tomātu ir pārpārēm, tos veselus ielikt arī saldētavā, lai ziemā nebūt jāēd bezgaršīgie Holandes izstrādājumi un tu varētu pagatavot šo vienreizēji aromātisko tomātu sautējumu ar jēra ribiņām un rīsiem.

Pagatavošana:

  1. Katlā liec tomātus. Pa virsu uzliec ribiņas.
  2. Liec katliņu ar vāku virsū uz ļoti mazas uguns un sautē 1h.
  3. Pievieno adžiku, ķiplokus, sāli un piparus. Samaisi un turpini sautēt vēl 30 minūtes.
  4. Pievieno rīsus, samaisi, pārlej ar 400ml karsta ūdens un, ik pa laikam apmaisot, turpini sautēt, līdz rīsi mīksti un uzsūkuši visu šķidrumu. Ja rīsi vēl cieti un šķidruma vairs nav, pievieno vēl nedaudz ūdens.
  5. Pasniedz kopā ar glāzi spēcīga vīna.


Recepte „Sidrabjērs” ar autora papildinājumiem
Signe Meirāne

Trauki: Rito

Komentāri 3

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Liellopa langets ar sinepju garozu un šalotes sīpoliem

Svētki ir laiks, kurā daudziem gribas cepeti. Vai tas ir tītara...

Receptes bilde

Trusis ar baltvīnu un rozmarīnu

Nebaidies no baltvīna izmantošanas, tā alkohola saturs izgaro, un...

1

Receptes bilde

Maltās gaļas un burkānu mērce ar rīsiem

Sātīga mērce ar rīsiem, tajā ir gandrīz vienāds gaļas un...

3

Receptes bilde

Cūkas pavēdere sarkanā glazūrā jeb Mao gaumē (Hunanas reģions)

"Četru Sezonu Virtuve"

Šis ir ļoti aromātisks ķīniešu ēdiens un tik tumšs, ka īsti...

Receptes bilde

Pildītās portobello ar maltu gaļu

Portobello sēnes ir lieliskas ar to, ka to izmērs ir pietiekams...

Receptes bilde

Svētku jēra kāja ar anšoviem un garšaugiem

Ziemassvētki

Jēra kāja ir burvīgs, aromātisks un tik garšīgs ēdiens. Un tā...

3