• Sarežģītība vidēja
  • Personas 4
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 15min
  • Gatavošana 2h
  • Kopējais laiks 2,15h

Jēra ribiņas ar tomātiem

 

Sastāvdaļas:

  • 1kg jēra ribiņu, sadalītas pa vienai
  • 1kg tomātu, sagriezti četrās daļās
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas
  • 4 ēd.k. adžikas
  • 4 ķiploka daivas, saspiestas
  • 250g rīsu (basmati vai paraboiled)

Neaizmirsti vasarā, kad tomātu ir pārpārēm, tos veselus ielikt arī saldētavā, lai ziemā nebūt jāēd bezgaršīgie Holandes izstrādājumi un tu varētu pagatavot šo vienreizēji aromātisko tomātu sautējumu ar jēra ribiņām un rīsiem.

Pagatavošana:

  1. Katlā liec tomātus. Pa virsu uzliec ribiņas.
  2. Liec katliņu ar vāku virsū uz ļoti mazas uguns un sautē 1h.
  3. Pievieno adžiku, ķiplokus, sāli un piparus. Samaisi un turpini sautēt vēl 30 minūtes.
  4. Pievieno rīsus, samaisi, pārlej ar 400ml karsta ūdens un, ik pa laikam apmaisot, turpini sautēt, līdz rīsi mīksti un uzsūkuši visu šķidrumu. Ja rīsi vēl cieti un šķidruma vairs nav, pievieno vēl nedaudz ūdens.
  5. Pasniedz kopā ar glāzi spēcīga vīna.


Recepte „Sidrabjērs” ar autora papildinājumiem
Signe Meirāne

Trauki: Rito

Komentāri 3

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Cūkgaļas terīne

Terīne (terrine) ir klasisks franču ēdiens, gaļas sacepums, no...

Receptes bilde

„Cozido a portuguesa” Ibērijas cūkgaļas desiņas

Viens no portugāļu ēdieniem, kurā apvienojas Portugālē tik...

Receptes bilde

Cūkas karbonāde ar zaļumu jogurtu

Visam vienmēr jābūt balansā. Ja uz šķīvja ir pikanta, labi...

Receptes bilde

„Harry Morgan” liellopa gaļa portugāļu gaumē

Portugāļiem patīk gaļu gatavot ilgi, līdz tā ir mīksta un...

Receptes bilde

Liellopa ribiņas ar sojas marinādi

Īsām liellopa ribām ir vairākas kārtas stingras gaļas, tāpēc...

Receptes bilde

Pildīta cūkas fileja kadiķos

Tradicionāls, bet reti izmantots salikums – cūkgaļa ar...

1