• Sarežģītība vidēja
  • Personas 4
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 15min
  • Gatavošana 2h
  • Kopējais laiks 2,15h

Jēra ribiņas ar tomātiem

 

Sastāvdaļas:

  • 1kg jēra ribiņu, sadalītas pa vienai
  • 1kg tomātu, sagriezti četrās daļās
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas
  • 4 ēd.k. adžikas
  • 4 ķiploka daivas, saspiestas
  • 250g rīsu (basmati vai paraboiled)

Neaizmirsti vasarā, kad tomātu ir pārpārēm, tos veselus ielikt arī saldētavā, lai ziemā nebūt jāēd bezgaršīgie Holandes izstrādājumi un tu varētu pagatavot šo vienreizēji aromātisko tomātu sautējumu ar jēra ribiņām un rīsiem.

Pagatavošana:

  1. Katlā liec tomātus. Pa virsu uzliec ribiņas.
  2. Liec katliņu ar vāku virsū uz ļoti mazas uguns un sautē 1h.
  3. Pievieno adžiku, ķiplokus, sāli un piparus. Samaisi un turpini sautēt vēl 30 minūtes.
  4. Pievieno rīsus, samaisi, pārlej ar 400ml karsta ūdens un, ik pa laikam apmaisot, turpini sautēt, līdz rīsi mīksti un uzsūkuši visu šķidrumu. Ja rīsi vēl cieti un šķidruma vairs nav, pievieno vēl nedaudz ūdens.
  5. Pasniedz kopā ar glāzi spēcīga vīna.


Recepte „Sidrabjērs” ar autora papildinājumiem
Signe Meirāne

Trauki: Rito

Komentāri 3

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Trusis spinātu mērcē

Lai gan noteikti iesaku šo ēdienu pagatavot tieši ar trusi,...

1

Receptes bilde

Liellopu aknas, sautētas ar āboliem un bumbieriem

Šo sautējumu vari pasniegt kā mērci rīsiem vai kartupeļiem vai...

Receptes bilde

Krāsnī cepta cūkas šķiņķa šķēle ar plūmēm

Cūkgaļa un plūmes jebkādā ēdienā ir laba kombinācija, ja vien...

Receptes bilde

„Harry Morgan” risoto ar liellopa gaļu

Risoto ir Itālijas virtuves klasika un viens no tiem ēdieniem, kas,...

Receptes bilde

Teļa aste ar krāsainajiem biezeņiem

Buļļa aste ir produkts, kura uz kopējās kaulķermeņa masas...

Receptes bilde

Teļa gaļas rullīši ar mocarellu

Itāļiem patīk izmantot teļa gaļu. Daudz un dažādos veidos....