• Sarežģītība vidēja
  • Personas 4
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 15min
  • Gatavošana 2h
  • Kopējais laiks 2,15h

Jēra ribiņas ar tomātiem

 

Sastāvdaļas:

  • 1kg jēra ribiņu, sadalītas pa vienai
  • 1kg tomātu, sagriezti četrās daļās
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas
  • 4 ēd.k. adžikas
  • 4 ķiploka daivas, saspiestas
  • 250g rīsu (basmati vai paraboiled)

Neaizmirsti vasarā, kad tomātu ir pārpārēm, tos veselus ielikt arī saldētavā, lai ziemā nebūt jāēd bezgaršīgie Holandes izstrādājumi un tu varētu pagatavot šo vienreizēji aromātisko tomātu sautējumu ar jēra ribiņām un rīsiem.

Pagatavošana:

  1. Katlā liec tomātus. Pa virsu uzliec ribiņas.
  2. Liec katliņu ar vāku virsū uz ļoti mazas uguns un sautē 1h.
  3. Pievieno adžiku, ķiplokus, sāli un piparus. Samaisi un turpini sautēt vēl 30 minūtes.
  4. Pievieno rīsus, samaisi, pārlej ar 400ml karsta ūdens un, ik pa laikam apmaisot, turpini sautēt, līdz rīsi mīksti un uzsūkuši visu šķidrumu. Ja rīsi vēl cieti un šķidruma vairs nav, pievieno vēl nedaudz ūdens.
  5. Pasniedz kopā ar glāzi spēcīga vīna.


Recepte „Sidrabjērs” ar autora papildinājumiem
Signe Meirāne

Trauki: Rito

Komentāri 3

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Jaunlopa šķiņķis ar kastaņiem

Viens no svētku ēdieniem ir jaunlopa fileja vai šķiņķa gabals,...

Receptes bilde

Ziemassvētku cūkgaļas cepetis

SVĒTKU GALDAM

Sulīga cūkgaļas rulete, kurā ir pietiekami treknuma un liesuma,...

Receptes bilde

„Cozido a portuguesa” Ibērijas cūkgaļas desiņas

Viens no portugāļu ēdieniem, kurā apvienojas Portugālē tik...

Receptes bilde

Pildīti dārzeņi Provansas gaumē (Le „Farci de légumes” à la provençale)

"Četru Sezonu Virtuve"

Lai gan visbiezāk šos dārzeņus pasniedz ar rīsiem, tie paši par...

Receptes bilde

Liellopa cepetis ar rozā greipfrūtiem

"Četru Sezonu Virtuve"

Ja izvēlēsies pareizo gaļas gabalu, kas šajā gadījumā ir kakla...

Receptes bilde

Osso buco

Osso buco („caurais kauls”) ir Itālijas virtuves klasiku...

2