• Sarežģītība vidēja
  • Personas 4
  • Izmaksas augstas
  • Sagatavošana 10min
  • Gatavošana 1,30h
  • Kopējais laiks 40min

Arugulas salāti ar apceptu jaunlopa gaļu

 

Sastāvdaļas:

 

Mērcei:

  • 2 ēd.k. graudaino sinepju
  • 2 ēd.k. balzāmetiķa (vislabāk – kēms)
  • 1 tēj.k. cukura
  • olīveļļa
  • sāls, pipari

Salātiem:

  • 300–400 g jaunlopa gaļas (vislabāk un vieglāk – tieva fileja, bet var arī karbonādes gabalu)
  • 150 g arugulas (jeb rukolas)
  • 50 g ciedru riekstu
  • 20 gab. ķiršu tomātiņu
  • 2 timiāna zariņi, lapiņas
  • 1 rozmarīns, rupji sakapāts
  • 50 g Parmas siera, plānās šķēlēs
  • olīveļļa

Lai šie salāti izdotos nevainojami, svarīgi ir dabūt vislabākās kvalitātes gaļu – vislabāk bioloģisku vai arī no kāda zināma cilvēka, kas audzē gaļu. Labai garšai izvēlies kādas vācu vai franču graudainās sinepes.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 70 grādus karstu, vislabāk augšas režīmā.
  2. Ķiršu tomātiņus pārgriez uz pusēm, apslaki ar olīveļļu, pārkaisi ar svaigi maltiem pipariem, timiānu un liec zemā temperatūrā apžāvēties, apmēram 1 stundu. Šo vari izdarīt jau dienu iepriekš.
  3. Uzkarsē krāsni 200 grādus karstu, augšas un apakšas režīmā.
  4. Cepeškrāsnī apgrauzdē ciedru riekstus, līdz tie zeltaini. Atdzesē.
  5. Jaunlopa gaļu iesmērē ar olīveļļu, pipariem. Pannu uzkarsē ļoti karstu un no visām pusēm  apcep gaļu, lai tā apbrūnē. Apsāli, apber ar rozmarīnu, timiānu un ķiploku, liec cepeškrāsnī (cepšanas ilgums atkarīgs no gaļas lieluma, bet ja tev ir 300 g liels gabals, tad cep apmēram 20 minūtes). Pannu izņem no krāsns, noliec malā un gaļu atpūtini 10 līdz 15 minūtes. Kad gaļa atpūtusies, sagriez to plānās šķēlītēs.
  6. Gatavo vinegretu. Bļodā liec sinepes ar sāli, pipariem, cukuru un balzāmetiķi un ar putojmo slotiņu saputo, lēni pievienojot olīveļļu.
  7. Uz šķīvja liec nomazgātu un nosusinātu arugulu, ķiršu tomātiņus, plāni sagriezto liellopa gaļu, pārlej ar vinegretu un pārkaisi ar ciedru riekstiem un Parmas sieru.

Recepte: Dace Tomsone

Citas receptes sadaļā "Salāti"

Receptes bilde

Cukīni un tomātu salāti ar grilētu vistu

Darba dienām

Šie garšīgie un svaigie salāti ideāli derēs steidzīgām darba...

Receptes bilde

Sarkano pupiņu, olu un gurķu salāti

Ap Ziemassvētkiem bieži vien uznāk nostalģija – pēc garšām,...

1

Receptes bilde

Melno lēcu un kinoa salāti ar kinzu un pētersīļiem

Riekstainas lēcas, pikanta kinoa, svaigi zaļumi un gurķis – tas...

Receptes bilde

„Waldburg” ābolu etiķī marinēti ķirbji ar valriekstiem un mīksto kazas sieru

"Četru Sezonu Virtuve"

Variācija par mums jau ierastajiem marinētajiem ķirbjiem, bet ar...

2

Receptes bilde

Salāti lavašu groziņos

Lai pagatavotu šos salātus, izmanto dažādu veidu salātu lapas...

2

Receptes bilde

Grilētas polentas salāti

Pagatavo polentu tā, lai to pēc tam varētu grilēt, un klāt...