• Sarežģītība zema
  • Personas 2
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 10min
  • Gatavošana 10min
  • Kopējais laiks 20min

Gaļas plate ar kaperu mērci

 

Sastāvdaļas:  

  • 125 g vārītas vai no cepeša palikušas gaļas, plāni sagriezta
  • 10 g kaperu
  • 10 g zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 40 g majonēzes
  • 20 g tunča eļļā
  • ½ citrona sula
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Bieži gadās, ka no iepriekšējās dienas vakariņām paliek pāri kāds gabals ceptas vai vārītas gaļas, un tad nu pēc šīs receptes gaļu lieliski vari izmantot. Ja pārpalikumu nav, tad gaļa jānovāra un jāatdzesē. Šī porcija ir kā uzkoda divām personām.

Pagatavošana:

  1. Šķīvī izkārto plāni sagrieztu gaļu.
  2. Blenderī liec kaperus, olīvas, tunci, majonēzi, citrona sulu un piparus un blenderē, līdz masa ir viendabīga un krēmīga. Pēc garšas pievieno sāli, bet atceries, ka olīvas un kaperi jau ir gana sāļi, tāpēc svarīgi nepielikt par daudz.
  3. Pasniedz kā uzkodu.


Recepte: Signe Meirāne
Trauki: Otilie

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Pikantā pita ar teļa gaļu

Šī ir pita, kuras pagatavošana prasa mājās dažādus neparastus...

Receptes bilde

Liellopa gaļa austeru mērcē

Gatavojot „ātros ēdienus" no liellopa gaļas, ir svarīgi, kādu...

Receptes bilde

Teļa gaļa ar rīsiem, turku zirņiem un žāvētiem augļiem

Rudens un ziema ir laiks, kad sautējumiem mājās tiek dota lielāka...

Receptes bilde

Riekstu mērcē sautēts trusis

Lasītāju recepte

Pirms kāda laika “Četras Sezonas” izsludināja konkursu, kurā...

Receptes bilde

Trusis tomātos ar olīvām

Tomātu skābenums ar olīvu izteikto krēmīgo garšu un truša...

1

Receptes bilde

Pildīta cūkas fileja kadiķos

Tradicionāls, bet reti izmantots salikums – cūkgaļa ar...

1