• Sarežģītība zema
  • Personas 2
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 10min
  • Gatavošana 10min
  • Kopējais laiks 20min

Gaļas plate ar kaperu mērci

 

Sastāvdaļas:  

  • 125 g vārītas vai no cepeša palikušas gaļas, plāni sagriezta
  • 10 g kaperu
  • 10 g zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 40 g majonēzes
  • 20 g tunča eļļā
  • ½ citrona sula
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Bieži gadās, ka no iepriekšējās dienas vakariņām paliek pāri kāds gabals ceptas vai vārītas gaļas, un tad nu pēc šīs receptes gaļu lieliski vari izmantot. Ja pārpalikumu nav, tad gaļa jānovāra un jāatdzesē. Šī porcija ir kā uzkoda divām personām.

Pagatavošana:

  1. Šķīvī izkārto plāni sagrieztu gaļu.
  2. Blenderī liec kaperus, olīvas, tunci, majonēzi, citrona sulu un piparus un blenderē, līdz masa ir viendabīga un krēmīga. Pēc garšas pievieno sāli, bet atceries, ka olīvas un kaperi jau ir gana sāļi, tāpēc svarīgi nepielikt par daudz.
  3. Pasniedz kā uzkodu.


Recepte: Signe Meirāne
Trauki: Otilie

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Liellopa langets ar sinepju garozu un šalotes sīpoliem

Svētki ir laiks, kurā daudziem gribas cepeti. Vai tas ir tītara...

Receptes bilde

„Kottbullar” – gaļas bumbiņas ar biezeni un brūkleņu ievārījumu

„Kottbullar” (no zviedru val. „gaļas bumbiņas”) – šajā...

2

Receptes bilde

Tomahawk steiks ar piedevām

IZSMALCINĀTA MALTĪTE

Jāatzīst, ka šis gaļas gabals mani ļoti pārsteidza ‒ ne tikai...

1

Receptes bilde

„Harry Morgan” risoto ar liellopa gaļu

Risoto ir Itālijas virtuves klasika un viens no tiem ēdieniem, kas,...

Receptes bilde

Liellopa cepetis ar rozā greipfrūtiem

"Četru Sezonu Virtuve"

Ja izvēlēsies pareizo gaļas gabalu, kas šajā gadījumā ir kakla...

Receptes bilde

Jēra musaka (Moussaka, grieķu nacionālā virtuve)

"Četru Sezonu Virtuve"

Šis ir viens no klasiskajiem grieķu virtuves ēdieniem, kurā...

1