• Sarežģītība zema
  • Personas 2
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 10min
  • Gatavošana 10min
  • Kopējais laiks 20min

Gaļas plate ar kaperu mērci

 

Sastāvdaļas:  

  • 125 g vārītas vai no cepeša palikušas gaļas, plāni sagriezta
  • 10 g kaperu
  • 10 g zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 40 g majonēzes
  • 20 g tunča eļļā
  • ½ citrona sula
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Bieži gadās, ka no iepriekšējās dienas vakariņām paliek pāri kāds gabals ceptas vai vārītas gaļas, un tad nu pēc šīs receptes gaļu lieliski vari izmantot. Ja pārpalikumu nav, tad gaļa jānovāra un jāatdzesē. Šī porcija ir kā uzkoda divām personām.

Pagatavošana:

  1. Šķīvī izkārto plāni sagrieztu gaļu.
  2. Blenderī liec kaperus, olīvas, tunci, majonēzi, citrona sulu un piparus un blenderē, līdz masa ir viendabīga un krēmīga. Pēc garšas pievieno sāli, bet atceries, ka olīvas un kaperi jau ir gana sāļi, tāpēc svarīgi nepielikt par daudz.
  3. Pasniedz kā uzkodu.


Recepte: Signe Meirāne
Trauki: Otilie

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Kamas miltos panētas cūkgaļas karbonādes

SĀTĪGAS PUSDIENAS

Pamēģini tradicionālās rīvmaizes vietā karbonādes panējumam...

1

Receptes bilde

Svētku jēra kāja ar anšoviem un garšaugiem

Ziemassvētki

Jēra kāja ir burvīgs, aromātisks un tik garšīgs ēdiens. Un tā...

3

Receptes bilde

Īsās liellopa ribas ar granātābolu marinādi

Lai cik savādi tas neliktos, granātābols lieliski draudzējas gan...

1

Receptes bilde

Karamelizētas jēra ribas ar timiānu

Fantastiskas karamelizētas ribiņas, kurām intensīvāku garšu...

1

Receptes bilde

Sāļais pīrāgs ar cauraugušu cūkas gaļu (quiche Lorraine)

"Četru Sezonu Virtuve"

Šī ir Francijas (sevišķi Lotringas) klasika – sāļais pīrāgs...

3

Receptes bilde

Cūkgaļa ar sidra mērci

Kraukšķīga un sulīga, tāda, ka mēli var norīt, un vēl kopā...