• Sarežģītība zema
  • Personas 2
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 10min
  • Gatavošana 10min
  • Kopējais laiks 20min

Gaļas plate ar kaperu mērci

 

Sastāvdaļas:  

  • 125 g vārītas vai no cepeša palikušas gaļas, plāni sagriezta
  • 10 g kaperu
  • 10 g zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 40 g majonēzes
  • 20 g tunča eļļā
  • ½ citrona sula
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Bieži gadās, ka no iepriekšējās dienas vakariņām paliek pāri kāds gabals ceptas vai vārītas gaļas, un tad nu pēc šīs receptes gaļu lieliski vari izmantot. Ja pārpalikumu nav, tad gaļa jānovāra un jāatdzesē. Šī porcija ir kā uzkoda divām personām.

Pagatavošana:

  1. Šķīvī izkārto plāni sagrieztu gaļu.
  2. Blenderī liec kaperus, olīvas, tunci, majonēzi, citrona sulu un piparus un blenderē, līdz masa ir viendabīga un krēmīga. Pēc garšas pievieno sāli, bet atceries, ka olīvas un kaperi jau ir gana sāļi, tāpēc svarīgi nepielikt par daudz.
  3. Pasniedz kā uzkodu.


Recepte: Signe Meirāne
Trauki: Otilie

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Tomahawk steiks ar piedevām

IZSMALCINĀTA MALTĪTE

Jāatzīst, ka šis gaļas gabals mani ļoti pārsteidza ‒ ne tikai...

1

Receptes bilde

Āboli apvalkā

Atjaunotās receptes

Noderīga recepte, ja gribas dažādot ierastās kotletes. Šādā...

Receptes bilde

Pildīti dārzeņi Provansas gaumē (Le „Farci de légumes” à la provençale)

"Četru Sezonu Virtuve"

Lai gan visbiezāk šos dārzeņus pasniedz ar rīsiem, tie paši par...

Receptes bilde

Karamelizētas desiņas ar sīpoliem

Kāds teiks, ka tas ir ziemīgs ēdiens, bet es saku, ka vasarīgs....

Receptes bilde

Riekstu mērcē sautēts trusis

Lasītāju recepte

Pirms kāda laika “Četras Sezonas” izsludināja konkursu, kurā...

Receptes bilde

Teļa gaļa ar rīsiem, turku zirņiem un žāvētiem augļiem

Rudens un ziema ir laiks, kad sautējumiem mājās tiek dota lielāka...