• Sarežģītība zema
  • Personas 2
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 10min
  • Gatavošana 10min
  • Kopējais laiks 20min

Gaļas plate ar kaperu mērci

 

Sastāvdaļas:  

  • 125 g vārītas vai no cepeša palikušas gaļas, plāni sagriezta
  • 10 g kaperu
  • 10 g zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 40 g majonēzes
  • 20 g tunča eļļā
  • ½ citrona sula
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Bieži gadās, ka no iepriekšējās dienas vakariņām paliek pāri kāds gabals ceptas vai vārītas gaļas, un tad nu pēc šīs receptes gaļu lieliski vari izmantot. Ja pārpalikumu nav, tad gaļa jānovāra un jāatdzesē. Šī porcija ir kā uzkoda divām personām.

Pagatavošana:

  1. Šķīvī izkārto plāni sagrieztu gaļu.
  2. Blenderī liec kaperus, olīvas, tunci, majonēzi, citrona sulu un piparus un blenderē, līdz masa ir viendabīga un krēmīga. Pēc garšas pievieno sāli, bet atceries, ka olīvas un kaperi jau ir gana sāļi, tāpēc svarīgi nepielikt par daudz.
  3. Pasniedz kā uzkodu.


Recepte: Signe Meirāne
Trauki: Otilie

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Tripas do Porto

Portugāle ir viena no tām valstīm, kuras kulinārijā tiek...

Receptes bilde

Jaunlopa šķiņķis ar kastaņiem

Viens no svētku ēdieniem ir jaunlopa fileja vai šķiņķa gabals,...

Receptes bilde

Jēra kāja ar rozmarīnu maisā

Šeit apvienojas trīs burvīgi aromāti – jēra gaļa, rozmarīns...

3

Receptes bilde

Grilētas cūkas šķēles ar vasaras salātiem

Cūkas karbonāde ir vairāk nekā lieliska, lai to grilētu –...

Receptes bilde

Trusis spinātu mērcē

Lai gan noteikti iesaku šo ēdienu pagatavot tieši ar trusi,...

1

Receptes bilde

Atkaulota jēra kāja, pagatavota grilā

"Četru Sezonu Virtuve"

Ja vien neesi īpaši mācīts, kā jāatkaulo jēra kāja, tad...