• Sarežģītība zema
  • Personas 2
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 10min
  • Gatavošana 10min
  • Kopējais laiks 20min

Gaļas plate ar kaperu mērci

 

Sastāvdaļas:  

  • 125 g vārītas vai no cepeša palikušas gaļas, plāni sagriezta
  • 10 g kaperu
  • 10 g zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 40 g majonēzes
  • 20 g tunča eļļā
  • ½ citrona sula
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Bieži gadās, ka no iepriekšējās dienas vakariņām paliek pāri kāds gabals ceptas vai vārītas gaļas, un tad nu pēc šīs receptes gaļu lieliski vari izmantot. Ja pārpalikumu nav, tad gaļa jānovāra un jāatdzesē. Šī porcija ir kā uzkoda divām personām.

Pagatavošana:

  1. Šķīvī izkārto plāni sagrieztu gaļu.
  2. Blenderī liec kaperus, olīvas, tunci, majonēzi, citrona sulu un piparus un blenderē, līdz masa ir viendabīga un krēmīga. Pēc garšas pievieno sāli, bet atceries, ka olīvas un kaperi jau ir gana sāļi, tāpēc svarīgi nepielikt par daudz.
  3. Pasniedz kā uzkodu.


Recepte: Signe Meirāne
Trauki: Otilie

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

„Kottbullar” – gaļas bumbiņas ar biezeni un brūkleņu ievārījumu

„Kottbullar” (no zviedru val. „gaļas bumbiņas”) – šajā...

2

Receptes bilde

Pikantā pita ar teļa gaļu

Šī ir pita, kuras pagatavošana prasa mājās dažādus neparastus...

Receptes bilde

Liellopa cepetis ar rozā greipfrūtiem

"Četru Sezonu Virtuve"

Ja izvēlēsies pareizo gaļas gabalu, kas šajā gadījumā ir kakla...

Receptes bilde

„Harry Morgan” risoto ar liellopa gaļu

Risoto ir Itālijas virtuves klasika un viens no tiem ēdieniem, kas,...

Receptes bilde

Liellopu aknas, sautētas ar āboliem un bumbieriem

Šo sautējumu vari pasniegt kā mērci rīsiem vai kartupeļiem vai...

Receptes bilde

Trusis spinātu mērcē

Lai gan noteikti iesaku šo ēdienu pagatavot tieši ar trusi,...

1