• Sarežģītība zema
  • Personas 2
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 10min
  • Gatavošana 10min
  • Kopējais laiks 20min

Gaļas plate ar kaperu mērci

 

Sastāvdaļas:  

  • 125 g vārītas vai no cepeša palikušas gaļas, plāni sagriezta
  • 10 g kaperu
  • 10 g zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 40 g majonēzes
  • 20 g tunča eļļā
  • ½ citrona sula
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Bieži gadās, ka no iepriekšējās dienas vakariņām paliek pāri kāds gabals ceptas vai vārītas gaļas, un tad nu pēc šīs receptes gaļu lieliski vari izmantot. Ja pārpalikumu nav, tad gaļa jānovāra un jāatdzesē. Šī porcija ir kā uzkoda divām personām.

Pagatavošana:

  1. Šķīvī izkārto plāni sagrieztu gaļu.
  2. Blenderī liec kaperus, olīvas, tunci, majonēzi, citrona sulu un piparus un blenderē, līdz masa ir viendabīga un krēmīga. Pēc garšas pievieno sāli, bet atceries, ka olīvas un kaperi jau ir gana sāļi, tāpēc svarīgi nepielikt par daudz.
  3. Pasniedz kā uzkodu.


Recepte: Signe Meirāne
Trauki: Otilie

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Kartupeļi apvalkā

Atjaunotās receptes

Noderīga recepte, ja gribas dažādot ierastās kotletes ar...

Receptes bilde

Scalopina al limone

Itālijas virtuve

Klasisks Kampānijas reģiona ēdiens. Viegli pagatavojams, turklāt...

Receptes bilde

Trusis apelsīnos

Maigā truša gaļa ar nedaudz rūgtenajiem citrusiem, no kuriem...

Receptes bilde

Steiks ar gvakamoli

Steika gatavošanas pamatā ir tehnika un laba liellopa gaļa. Viens...

Receptes bilde

Īsās liellopa ribas ar granātābolu marinādi

Lai cik savādi tas neliktos, granātābols lieliski draudzējas gan...

1

Receptes bilde

Jēra ribiņas ar tomātiem

Neaizmirsti vasarā, kad tomātu ir pārpārēm, tos veselus ielikt...

3