• Sarežģītība zema
  • Personas 2
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 10min
  • Gatavošana 10min
  • Kopējais laiks 20min

Gaļas plate ar kaperu mērci

 

Sastāvdaļas:  

  • 125 g vārītas vai no cepeša palikušas gaļas, plāni sagriezta
  • 10 g kaperu
  • 10 g zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 40 g majonēzes
  • 20 g tunča eļļā
  • ½ citrona sula
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Bieži gadās, ka no iepriekšējās dienas vakariņām paliek pāri kāds gabals ceptas vai vārītas gaļas, un tad nu pēc šīs receptes gaļu lieliski vari izmantot. Ja pārpalikumu nav, tad gaļa jānovāra un jāatdzesē. Šī porcija ir kā uzkoda divām personām.

Pagatavošana:

  1. Šķīvī izkārto plāni sagrieztu gaļu.
  2. Blenderī liec kaperus, olīvas, tunci, majonēzi, citrona sulu un piparus un blenderē, līdz masa ir viendabīga un krēmīga. Pēc garšas pievieno sāli, bet atceries, ka olīvas un kaperi jau ir gana sāļi, tāpēc svarīgi nepielikt par daudz.
  3. Pasniedz kā uzkodu.


Recepte: Signe Meirāne
Trauki: Otilie

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Liellopa muguras daļas steiks ar sviestu

"Četru Sezonu Virtuve"

Patiesībā viss vienkāršais ir ģeniāls, un, ja vien tev ir labs...

Receptes bilde

Kartupeļi apvalkā

Atjaunotās receptes

Noderīga recepte, ja gribas dažādot ierastās kotletes ar...

Receptes bilde

Pildītās portobello ar maltu gaļu

Portobello sēnes ir lieliskas ar to, ka to izmērs ir pietiekams...

Receptes bilde

Grilētas cūkas šķēles ar vasaras salātiem

Cūkas karbonāde ir vairāk nekā lieliska, lai to grilētu –...

Receptes bilde

Liellopu aknas, sautētas ar āboliem un bumbieriem

Šo sautējumu vari pasniegt kā mērci rīsiem vai kartupeļiem vai...

Receptes bilde

Vitello tonnato (tulk. „teļa gaļa ar tunci”) oriģinālā recepte

"Četru Sezonu Virtuve"

Klasisks itāļu ēdiens, kura pagatavošana prasa gana ilgu laiku,...

1