• Sarežģītība zema
  • Personas 2
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 10min
  • Gatavošana 10min
  • Kopējais laiks 20min

Gaļas plate ar kaperu mērci

 

Sastāvdaļas:  

  • 125 g vārītas vai no cepeša palikušas gaļas, plāni sagriezta
  • 10 g kaperu
  • 10 g zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 40 g majonēzes
  • 20 g tunča eļļā
  • ½ citrona sula
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Bieži gadās, ka no iepriekšējās dienas vakariņām paliek pāri kāds gabals ceptas vai vārītas gaļas, un tad nu pēc šīs receptes gaļu lieliski vari izmantot. Ja pārpalikumu nav, tad gaļa jānovāra un jāatdzesē. Šī porcija ir kā uzkoda divām personām.

Pagatavošana:

  1. Šķīvī izkārto plāni sagrieztu gaļu.
  2. Blenderī liec kaperus, olīvas, tunci, majonēzi, citrona sulu un piparus un blenderē, līdz masa ir viendabīga un krēmīga. Pēc garšas pievieno sāli, bet atceries, ka olīvas un kaperi jau ir gana sāļi, tāpēc svarīgi nepielikt par daudz.
  3. Pasniedz kā uzkodu.


Recepte: Signe Meirāne
Trauki: Otilie

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Pavasara burgeri

Šis ir īstens pavasara burgers, kurā izmanto pirmos redīsus,...

3

Receptes bilde

Cūkgaļas kakla karbonāde ar zaļajiem salātiem

Klasiska Salsa verde ir gandrīz viss tas, ko esmu sajaukusi, tikai...

Receptes bilde

Kamas miltos panētas cūkgaļas karbonādes

SĀTĪGAS PUSDIENAS

Pamēģini tradicionālās rīvmaizes vietā karbonādes panējumam...

1

Receptes bilde

Cūkgaļas karbonādes ar melnajām plūmēm

Šis ir ļoti sātīgs, trekns un neticami labs salikums....

2

Receptes bilde

Liellopu gaļas bumbiņas ar kartupeļu putru

Šīs mazās bumbiņas, protams, var gatavot arī kā lielākas...

Receptes bilde

Teļa karbonādes ar Parmas sieru

Ir reizes, kad gandrīz katram no mums sagribas ko sātīgāku un...

2