• Sarežģītība zema
  • Personas 2
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 10min
  • Gatavošana 10min
  • Kopējais laiks 20min

Gaļas plate ar kaperu mērci

 

Sastāvdaļas:  

  • 125 g vārītas vai no cepeša palikušas gaļas, plāni sagriezta
  • 10 g kaperu
  • 10 g zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 40 g majonēzes
  • 20 g tunča eļļā
  • ½ citrona sula
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Bieži gadās, ka no iepriekšējās dienas vakariņām paliek pāri kāds gabals ceptas vai vārītas gaļas, un tad nu pēc šīs receptes gaļu lieliski vari izmantot. Ja pārpalikumu nav, tad gaļa jānovāra un jāatdzesē. Šī porcija ir kā uzkoda divām personām.

Pagatavošana:

  1. Šķīvī izkārto plāni sagrieztu gaļu.
  2. Blenderī liec kaperus, olīvas, tunci, majonēzi, citrona sulu un piparus un blenderē, līdz masa ir viendabīga un krēmīga. Pēc garšas pievieno sāli, bet atceries, ka olīvas un kaperi jau ir gana sāļi, tāpēc svarīgi nepielikt par daudz.
  3. Pasniedz kā uzkodu.


Recepte: Signe Meirāne
Trauki: Otilie

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Steiks ar gvakamoli

Steika gatavošanas pamatā ir tehnika un laba liellopa gaļa. Viens...

Receptes bilde

Cūkas cepetis ar krāsnī ceptiem kartupeļiem

Pipari un gaļa vienmēr ir lieliska kombinācija. Nedaudz piparu...

Receptes bilde

Liellopa karpačo

Liellopa fileja ir viscaur mīksta un kā radīta ēdieniem, ko...

Receptes bilde

Liellopa ribiņas ar sojas marinādi

Īsām liellopa ribām ir vairākas kārtas stingras gaļas, tāpēc...

Receptes bilde

Aromātiskas grilētas teriyaki jēra karbonādes

Vidēji ceptas, maigas un sulīgas, jo vispirms marinētas teriyaki...

Receptes bilde

Grilētas cūkas šķēles ar vasaras salātiem

Cūkas karbonāde ir vairāk nekā lieliska, lai to grilētu –...