• Sarežģītība zema
  • Personas 2
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 10min
  • Gatavošana 10min
  • Kopējais laiks 20min

Gaļas plate ar kaperu mērci

 

Sastāvdaļas:  

  • 125 g vārītas vai no cepeša palikušas gaļas, plāni sagriezta
  • 10 g kaperu
  • 10 g zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 40 g majonēzes
  • 20 g tunča eļļā
  • ½ citrona sula
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Bieži gadās, ka no iepriekšējās dienas vakariņām paliek pāri kāds gabals ceptas vai vārītas gaļas, un tad nu pēc šīs receptes gaļu lieliski vari izmantot. Ja pārpalikumu nav, tad gaļa jānovāra un jāatdzesē. Šī porcija ir kā uzkoda divām personām.

Pagatavošana:

  1. Šķīvī izkārto plāni sagrieztu gaļu.
  2. Blenderī liec kaperus, olīvas, tunci, majonēzi, citrona sulu un piparus un blenderē, līdz masa ir viendabīga un krēmīga. Pēc garšas pievieno sāli, bet atceries, ka olīvas un kaperi jau ir gana sāļi, tāpēc svarīgi nepielikt par daudz.
  3. Pasniedz kā uzkodu.


Recepte: Signe Meirāne
Trauki: Otilie

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Svētku jēra kāja ar anšoviem un garšaugiem

Ziemassvētki

Jēra kāja ir burvīgs, aromātisks un tik garšīgs ēdiens. Un tā...

3

Receptes bilde

Cūkas pavēdere sarkanā glazūrā jeb Mao gaumē (Hunanas reģions)

"Četru Sezonu Virtuve"

Šis ir ļoti aromātisks ķīniešu ēdiens un tik tumšs, ka īsti...

Receptes bilde

Pildītās portobello ar maltu gaļu

Portobello sēnes ir lieliskas ar to, ka to izmērs ir pietiekams...

Receptes bilde

Trusis tomātos ar olīvām

Tomātu skābenums ar olīvu izteikto krēmīgo garšu un truša...

1

Receptes bilde

Liellopa ribiņas ar sojas marinādi

Īsām liellopa ribām ir vairākas kārtas stingras gaļas, tāpēc...

Receptes bilde

Valijas aukstā gaļa

VIRTUVES KLASIKA

Šo auksto gaļu Valija gatavo jau kopš senseniem laikiem. Agrāk...