• Sarežģītība zema
  • Personas 2
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 10min
  • Gatavošana 10min
  • Kopējais laiks 20min

Gaļas plate ar kaperu mērci

 

Sastāvdaļas:  

  • 125 g vārītas vai no cepeša palikušas gaļas, plāni sagriezta
  • 10 g kaperu
  • 10 g zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 40 g majonēzes
  • 20 g tunča eļļā
  • ½ citrona sula
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Bieži gadās, ka no iepriekšējās dienas vakariņām paliek pāri kāds gabals ceptas vai vārītas gaļas, un tad nu pēc šīs receptes gaļu lieliski vari izmantot. Ja pārpalikumu nav, tad gaļa jānovāra un jāatdzesē. Šī porcija ir kā uzkoda divām personām.

Pagatavošana:

  1. Šķīvī izkārto plāni sagrieztu gaļu.
  2. Blenderī liec kaperus, olīvas, tunci, majonēzi, citrona sulu un piparus un blenderē, līdz masa ir viendabīga un krēmīga. Pēc garšas pievieno sāli, bet atceries, ka olīvas un kaperi jau ir gana sāļi, tāpēc svarīgi nepielikt par daudz.
  3. Pasniedz kā uzkodu.


Recepte: Signe Meirāne
Trauki: Otilie

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Cūkas karbonāde ar zaļumu jogurtu

Visam vienmēr jābūt balansā. Ja uz šķīvja ir pikanta, labi...

Receptes bilde

Aromātiskais cūkas cepetis

Tā kā bieži mūsdienās nesanāk gatavot lielus cūkas cepeša...

6

Receptes bilde

Jaunlopa sautējums ar burkāniem un sinepēm

Šis sautējums ir labs vairāku iemeslu dēļ. Tas ir lēts. Tas ir...

3

Receptes bilde

Karamelizētas jēra ribas ar timiānu

Fantastiskas karamelizētas ribiņas, kurām intensīvāku garšu...

1

Receptes bilde

Sautētas liellopa kājas šķēles

Šis ir īsts ziemas ēdiens. Ilgās sautēšanas rezultātā gaļa...

Receptes bilde

Cūkas pavēdere sarkanā glazūrā jeb Mao gaumē (Hunanas reģions)

"Četru Sezonu Virtuve"

Šis ir ļoti aromātisks ķīniešu ēdiens un tik tumšs, ka īsti...