• Sarežģītība zema
  • Personas 2
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 10min
  • Gatavošana 10min
  • Kopējais laiks 20min

Gaļas plate ar kaperu mērci

 

Sastāvdaļas:  

  • 125 g vārītas vai no cepeša palikušas gaļas, plāni sagriezta
  • 10 g kaperu
  • 10 g zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 40 g majonēzes
  • 20 g tunča eļļā
  • ½ citrona sula
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Bieži gadās, ka no iepriekšējās dienas vakariņām paliek pāri kāds gabals ceptas vai vārītas gaļas, un tad nu pēc šīs receptes gaļu lieliski vari izmantot. Ja pārpalikumu nav, tad gaļa jānovāra un jāatdzesē. Šī porcija ir kā uzkoda divām personām.

Pagatavošana:

  1. Šķīvī izkārto plāni sagrieztu gaļu.
  2. Blenderī liec kaperus, olīvas, tunci, majonēzi, citrona sulu un piparus un blenderē, līdz masa ir viendabīga un krēmīga. Pēc garšas pievieno sāli, bet atceries, ka olīvas un kaperi jau ir gana sāļi, tāpēc svarīgi nepielikt par daudz.
  3. Pasniedz kā uzkodu.


Recepte: Signe Meirāne
Trauki: Otilie

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Gaļas bumbiņas ar alus–kartupeļu biezeni

Gaļa un kartupeļi ir diezgan klasiska kombinācija, kas garšo...

Receptes bilde

Cūkgaļas karbonādes ar melnajām plūmēm

Šis ir ļoti sātīgs, trekns un neticami labs salikums....

2

Receptes bilde

Vitello tonnato (tulk. „teļa gaļa ar tunci”) oriģinālā recepte

"Četru Sezonu Virtuve"

Klasisks itāļu ēdiens, kura pagatavošana prasa gana ilgu laiku,...

1

Receptes bilde

Jēra muguras karbonāde

BAGĀTĪGA GARŠA

Sulīgas karbonāde ar dārzeņiem. Īsts rudens ēdiens ar tik daudz...

Receptes bilde

Osso buco

Osso buco („caurais kauls”) ir Itālijas virtuves klasiku...

2

Receptes bilde

Cūkas karbonāde ar zaļumu jogurtu

Visam vienmēr jābūt balansā. Ja uz šķīvja ir pikanta, labi...