• Sarežģītība zema
  • Personas 2
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 10min
  • Gatavošana 10min
  • Kopējais laiks 20min

Gaļas plate ar kaperu mērci

 

Sastāvdaļas:  

  • 125 g vārītas vai no cepeša palikušas gaļas, plāni sagriezta
  • 10 g kaperu
  • 10 g zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 40 g majonēzes
  • 20 g tunča eļļā
  • ½ citrona sula
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Bieži gadās, ka no iepriekšējās dienas vakariņām paliek pāri kāds gabals ceptas vai vārītas gaļas, un tad nu pēc šīs receptes gaļu lieliski vari izmantot. Ja pārpalikumu nav, tad gaļa jānovāra un jāatdzesē. Šī porcija ir kā uzkoda divām personām.

Pagatavošana:

  1. Šķīvī izkārto plāni sagrieztu gaļu.
  2. Blenderī liec kaperus, olīvas, tunci, majonēzi, citrona sulu un piparus un blenderē, līdz masa ir viendabīga un krēmīga. Pēc garšas pievieno sāli, bet atceries, ka olīvas un kaperi jau ir gana sāļi, tāpēc svarīgi nepielikt par daudz.
  3. Pasniedz kā uzkodu.


Recepte: Signe Meirāne
Trauki: Otilie

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Plovs ar liellopa gaļu

Šīs receptes pamats nāk no manas mammas, kas viņai ir vienīgā...

2

Receptes bilde

Karamelizētas jēra ribas ar timiānu

Fantastiskas karamelizētas ribiņas, kurām intensīvāku garšu...

1

Receptes bilde

Cūkgaļas un sēņu pīrāgs

Sulīgs, pilnīgs un krēmīgs. Tieši tāds, kādu prasās kādā no...

3

Receptes bilde

Jēra ribiņas ar tomātiem

Neaizmirsti vasarā, kad tomātu ir pārpārēm, tos veselus ielikt...

3

Receptes bilde

Steiks ar gvakamoli

Steika gatavošanas pamatā ir tehnika un laba liellopa gaļa. Viens...

Receptes bilde

Pildītās portobello ar maltu gaļu

Portobello sēnes ir lieliskas ar to, ka to izmērs ir pietiekams...