• Sarežģītība zema
  • Personas 2
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 10min
  • Gatavošana 10min
  • Kopējais laiks 20min

Gaļas plate ar kaperu mērci

 

Sastāvdaļas:  

  • 125 g vārītas vai no cepeša palikušas gaļas, plāni sagriezta
  • 10 g kaperu
  • 10 g zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 40 g majonēzes
  • 20 g tunča eļļā
  • ½ citrona sula
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Bieži gadās, ka no iepriekšējās dienas vakariņām paliek pāri kāds gabals ceptas vai vārītas gaļas, un tad nu pēc šīs receptes gaļu lieliski vari izmantot. Ja pārpalikumu nav, tad gaļa jānovāra un jāatdzesē. Šī porcija ir kā uzkoda divām personām.

Pagatavošana:

  1. Šķīvī izkārto plāni sagrieztu gaļu.
  2. Blenderī liec kaperus, olīvas, tunci, majonēzi, citrona sulu un piparus un blenderē, līdz masa ir viendabīga un krēmīga. Pēc garšas pievieno sāli, bet atceries, ka olīvas un kaperi jau ir gana sāļi, tāpēc svarīgi nepielikt par daudz.
  3. Pasniedz kā uzkodu.


Recepte: Signe Meirāne
Trauki: Otilie

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Teļa gaļa ar rīsiem, turku zirņiem un žāvētiem augļiem

Rudens un ziema ir laiks, kad sautējumiem mājās tiek dota lielāka...

Receptes bilde

„Harry Morgan” liellopa gaļas galerts

Kurš gan nav ēdis galertu – īstu, omes gatavotu, tādu, ka mēli...

Receptes bilde

Karamelizētas jēra ribas ar timiānu

Fantastiskas karamelizētas ribiņas, kurām intensīvāku garšu...

1

Receptes bilde

Pildīti dārzeņi Provansas gaumē (Le „Farci de légumes” à la provençale)

"Četru Sezonu Virtuve"

Lai gan visbiezāk šos dārzeņus pasniedz ar rīsiem, tie paši par...

Receptes bilde

Teļa karbonādes ar Parmas sieru

Ir reizes, kad gandrīz katram no mums sagribas ko sātīgāku un...

2

Receptes bilde

Cūkgaļas filejas medaljoni ar pelēko zirņu pudiņu un pīlādžu mērci

Pagatavošanas laiks gana ilgs, ja skaita marinēšanu un zirņu...