• Sarežģītība zema
  • Personas 2
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 10min
  • Gatavošana 10min
  • Kopējais laiks 20min

Gaļas plate ar kaperu mērci

 

Sastāvdaļas:  

  • 125 g vārītas vai no cepeša palikušas gaļas, plāni sagriezta
  • 10 g kaperu
  • 10 g zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 40 g majonēzes
  • 20 g tunča eļļā
  • ½ citrona sula
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Bieži gadās, ka no iepriekšējās dienas vakariņām paliek pāri kāds gabals ceptas vai vārītas gaļas, un tad nu pēc šīs receptes gaļu lieliski vari izmantot. Ja pārpalikumu nav, tad gaļa jānovāra un jāatdzesē. Šī porcija ir kā uzkoda divām personām.

Pagatavošana:

  1. Šķīvī izkārto plāni sagrieztu gaļu.
  2. Blenderī liec kaperus, olīvas, tunci, majonēzi, citrona sulu un piparus un blenderē, līdz masa ir viendabīga un krēmīga. Pēc garšas pievieno sāli, bet atceries, ka olīvas un kaperi jau ir gana sāļi, tāpēc svarīgi nepielikt par daudz.
  3. Pasniedz kā uzkodu.


Recepte: Signe Meirāne
Trauki: Otilie

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Jēra kāja ar rozmarīnu maisā

Šeit apvienojas trīs burvīgi aromāti – jēra gaļa, rozmarīns...

3

Receptes bilde

„Cozido a portuguesa” Ibērijas cūkgaļas desiņas

Viens no portugāļu ēdieniem, kurā apvienojas Portugālē tik...

Receptes bilde

Liellopa fileja Velingtona gaumē

"Četru Sezonu Virtuve"

Šis ir burvīgs, sulīgs, maigs un sātīgs ēdiens, kas noder...

5

Receptes bilde

Liellopa gaļas un „Glogg” sautējums

Svētku laikā karstvīnam ir tik īpaša garša un smarža, ka...

Receptes bilde

Liellopa cepetis ar rozā greipfrūtiem

"Četru Sezonu Virtuve"

Ja izvēlēsies pareizo gaļas gabalu, kas šajā gadījumā ir kakla...

Receptes bilde

Cūkgaļas un sēņu pīrāgs

Sulīgs, pilnīgs un krēmīgs. Tieši tāds, kādu prasās kādā no...

3