• Sarežģītība zema
  • Personas 2
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 10min
  • Gatavošana 10min
  • Kopējais laiks 20min

Gaļas plate ar kaperu mērci

 

Sastāvdaļas:  

  • 125 g vārītas vai no cepeša palikušas gaļas, plāni sagriezta
  • 10 g kaperu
  • 10 g zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 40 g majonēzes
  • 20 g tunča eļļā
  • ½ citrona sula
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Bieži gadās, ka no iepriekšējās dienas vakariņām paliek pāri kāds gabals ceptas vai vārītas gaļas, un tad nu pēc šīs receptes gaļu lieliski vari izmantot. Ja pārpalikumu nav, tad gaļa jānovāra un jāatdzesē. Šī porcija ir kā uzkoda divām personām.

Pagatavošana:

  1. Šķīvī izkārto plāni sagrieztu gaļu.
  2. Blenderī liec kaperus, olīvas, tunci, majonēzi, citrona sulu un piparus un blenderē, līdz masa ir viendabīga un krēmīga. Pēc garšas pievieno sāli, bet atceries, ka olīvas un kaperi jau ir gana sāļi, tāpēc svarīgi nepielikt par daudz.
  3. Pasniedz kā uzkodu.


Recepte: Signe Meirāne
Trauki: Otilie

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Jaunlopa šķiņķis ar kastaņiem

Viens no svētku ēdieniem ir jaunlopa fileja vai šķiņķa gabals,...

Receptes bilde

Jēra ribas ar sīpoliem un lēcām

Šādi gatavot jēru man iemācīja kāds jēra gaļas audzētājs....

3

Receptes bilde

Krāsnī sautētas teļa ribiņas ar pupiņām

Atceries, ka pirms vārīšanas vai šajā gadījumā sautēšanas...

Receptes bilde

Plovs ar liellopa gaļu

Šīs receptes pamats nāk no manas mammas, kas viņai ir vienīgā...

2

Receptes bilde

„Harry Morgan” liellopa gaļas galerts

Kurš gan nav ēdis galertu – īstu, omes gatavotu, tādu, ka mēli...

Receptes bilde

Ar granātābolu sulu grilētas cūkgaļas ribas

"Četru Sezonu Virtuve"

Šo sausā maisījuma marinādi pagatavo jau laicīgi un ļauj, lai...