• Sarežģītība zema
  • Personas 2
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 10min
  • Gatavošana 10min
  • Kopējais laiks 20min

Gaļas plate ar kaperu mērci

 

Sastāvdaļas:  

  • 125 g vārītas vai no cepeša palikušas gaļas, plāni sagriezta
  • 10 g kaperu
  • 10 g zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 40 g majonēzes
  • 20 g tunča eļļā
  • ½ citrona sula
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Bieži gadās, ka no iepriekšējās dienas vakariņām paliek pāri kāds gabals ceptas vai vārītas gaļas, un tad nu pēc šīs receptes gaļu lieliski vari izmantot. Ja pārpalikumu nav, tad gaļa jānovāra un jāatdzesē. Šī porcija ir kā uzkoda divām personām.

Pagatavošana:

  1. Šķīvī izkārto plāni sagrieztu gaļu.
  2. Blenderī liec kaperus, olīvas, tunci, majonēzi, citrona sulu un piparus un blenderē, līdz masa ir viendabīga un krēmīga. Pēc garšas pievieno sāli, bet atceries, ka olīvas un kaperi jau ir gana sāļi, tāpēc svarīgi nepielikt par daudz.
  3. Pasniedz kā uzkodu.


Recepte: Signe Meirāne
Trauki: Otilie

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Vienā pannā cepta cūkgaļa ar āboliem, bumbieriem un salviju

Kad laiks nav sabiedrotais, bet ciemiņi jau nāk, tad nav nekā...

1

Receptes bilde

Ziemassvētku cūkgaļas cepetis

SVĒTKU GALDAM

Sulīga cūkgaļas rulete, kurā ir pietiekami treknuma un liesuma,...

Receptes bilde

Gaļas plate ar kaperu mērci

Bieži gadās, ka no iepriekšējās dienas vakariņām paliek pāri...

Receptes bilde

Jaunlopa šķiņķis ar kastaņiem

Viens no svētku ēdieniem ir jaunlopa fileja vai šķiņķa gabals,...

Receptes bilde

Valijas aukstā gaļa

VIRTUVES KLASIKA

Šo auksto gaļu Valija gatavo jau kopš senseniem laikiem. Agrāk...

Receptes bilde

Riekstu mērcē sautēts trusis

Lasītāju recepte

Pirms kāda laika “Četras Sezonas” izsludināja konkursu, kurā...