• Sarežģītība zema
  • Personas 2
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 10min
  • Gatavošana 10min
  • Kopējais laiks 20min

Gaļas plate ar kaperu mērci

 

Sastāvdaļas:  

  • 125 g vārītas vai no cepeša palikušas gaļas, plāni sagriezta
  • 10 g kaperu
  • 10 g zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 40 g majonēzes
  • 20 g tunča eļļā
  • ½ citrona sula
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Bieži gadās, ka no iepriekšējās dienas vakariņām paliek pāri kāds gabals ceptas vai vārītas gaļas, un tad nu pēc šīs receptes gaļu lieliski vari izmantot. Ja pārpalikumu nav, tad gaļa jānovāra un jāatdzesē. Šī porcija ir kā uzkoda divām personām.

Pagatavošana:

  1. Šķīvī izkārto plāni sagrieztu gaļu.
  2. Blenderī liec kaperus, olīvas, tunci, majonēzi, citrona sulu un piparus un blenderē, līdz masa ir viendabīga un krēmīga. Pēc garšas pievieno sāli, bet atceries, ka olīvas un kaperi jau ir gana sāļi, tāpēc svarīgi nepielikt par daudz.
  3. Pasniedz kā uzkodu.


Recepte: Signe Meirāne
Trauki: Otilie

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Ar granātābolu sulu grilētas cūkgaļas ribas

"Četru Sezonu Virtuve"

Šo sausā maisījuma marinādi pagatavo jau laicīgi un ļauj, lai...

Receptes bilde

Teļa karbonādes ar Parmas sieru

Ir reizes, kad gandrīz katram no mums sagribas ko sātīgāku un...

2

Receptes bilde

Sāļais pīrāgs ar cauraugušu cūkas gaļu (quiche Lorraine)

"Četru Sezonu Virtuve"

Šī ir Francijas (sevišķi Lotringas) klasika – sāļais pīrāgs...

3

Receptes bilde

Cūkgaļas karbonādes ar melnajām plūmēm

Šis ir ļoti sātīgs, trekns un neticami labs salikums....

2

Receptes bilde

Jaunlopa sautējums ar burkāniem un sinepēm

Šis sautējums ir labs vairāku iemeslu dēļ. Tas ir lēts. Tas ir...

3

Receptes bilde

Pildītās portobello ar maltu gaļu

Portobello sēnes ir lieliskas ar to, ka to izmērs ir pietiekams...