• Sarežģītība zema
  • Personas 2
  • Izmaksas vidējas
  • Sagatavošana 10min
  • Gatavošana 10min
  • Kopējais laiks 20min

Gaļas plate ar kaperu mērci

 

Sastāvdaļas:  

  • 125 g vārītas vai no cepeša palikušas gaļas, plāni sagriezta
  • 10 g kaperu
  • 10 g zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 40 g majonēzes
  • 20 g tunča eļļā
  • ½ citrona sula
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Bieži gadās, ka no iepriekšējās dienas vakariņām paliek pāri kāds gabals ceptas vai vārītas gaļas, un tad nu pēc šīs receptes gaļu lieliski vari izmantot. Ja pārpalikumu nav, tad gaļa jānovāra un jāatdzesē. Šī porcija ir kā uzkoda divām personām.

Pagatavošana:

  1. Šķīvī izkārto plāni sagrieztu gaļu.
  2. Blenderī liec kaperus, olīvas, tunci, majonēzi, citrona sulu un piparus un blenderē, līdz masa ir viendabīga un krēmīga. Pēc garšas pievieno sāli, bet atceries, ka olīvas un kaperi jau ir gana sāļi, tāpēc svarīgi nepielikt par daudz.
  3. Pasniedz kā uzkodu.


Recepte: Signe Meirāne
Trauki: Otilie

Citas receptes sadaļā "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Aromātiskais cūkas cepetis

Tā kā bieži mūsdienās nesanāk gatavot lielus cūkas cepeša...

6

Receptes bilde

Cūkgaļas terīne

Terīne (terrine) ir klasisks franču ēdiens, gaļas sacepums, no...

Receptes bilde

Plovs ar liellopa gaļu

Šīs receptes pamats nāk no manas mammas, kas viņai ir vienīgā...

2

Receptes bilde

Liellopa muguras daļas steiks ar sviestu

"Četru Sezonu Virtuve"

Patiesībā viss vienkāršais ir ģeniāls, un, ja vien tev ir labs...

Receptes bilde

Trusis spinātu mērcē

Lai gan noteikti iesaku šo ēdienu pagatavot tieši ar trusi,...

1

Receptes bilde

Teļa aste ar krāsainajiem biezeņiem

Buļļa aste ir produkts, kura uz kopējās kaulķermeņa masas...